Saturday, June 2, 2012

Oh GOD!!! :((((((((



Assalamualaikum.

Agak lama tak menulis.
Sekarang tengah minggu 'study week'.

Kenapa tiba-tiba nak menulis?
Dah lah tak tahu tajuk yang sesuai...

Back to the point.

Tujuan entry kali ni, adalah semata-mata untuk mewujudkan awareness dalam kalangan kita rakyat Malaysia, terutama kita yang bergelar MUSLIM.

Anda tahu perkembangan isu dunia sekarang? Yang berkaitan dengan Islam?

Ya, isu SYRIA.

Kenapa dengan SYRIA?

Saya pun mula-mula tidak cakna dengan isu ni. Sedikit saja. Jahatnya................ :(((((((((
Cuma beberapa bulan yang lepas, tahu tentang kebangkitan rakyat Syria disebabkan si Basyar Assad tu!

Apabila 25 Mei 2012 telah berlalu, baru saya membuka mata.. Baru sedar tentang apa yang SEDANG BERLAKU.

Pembunuhan besar-besaran dilakukan oleh rejim Basyar Assad di Houla, Syria!

Sungguh kejam! ='(

Betapa ramai kanak-kanak dibunuh, dipenggal begitu sahaja.. ='(

Tapi, kita kat sini langsung tak sedar tentang apa yang berlaku..........................
Terfikir juga, apa yang saya sedang lakukan tatkala kanak-kanak itu semua dihancurkan............. ='(
Pada 25 Mei 2012..

AYUH kawan-kawan sekalian!

Kita amik peduli tentang isu di Syria!

Jangan butakan mata dan pekak kan telinga!
Mereka saudara seIslam kita, adik-adik kita, abang dan kakak kita di sana!

Betapa kejam dan zalimnya Basyar Assad terhadap Syria!
Syiah melampau!

Tengoklah video-video tentang apa yang berlaku di Syria sekarang.
Bukan lagu-lagu cinta dan drama-drama korea..

Links:


  1. Save Syria Now! - video ni ada terangkan macam mana revolusi di Syria bermula iaitu pada 15 Mac 2011
  2. Al-Houla Massacred - video ni pulak pasal pembunuhan ratusan kanak2 pada 25 Mei 2012 :'(
Please spend some of your time to aware about things happening in Syria...............


Pembunuhan di Houla.. BASYAR sangat KEJAM!

Bayi pun turut diBOM! KEJAM!


Makin ramai kanak-kanak dibunuh dari hari ke hari..


Dan, please, ada certain cerita atau video di youtube yang tidak benar, jadi, berhati-hatilah..


Semua ada FB kan?

Like page-page ni untuk mengetahui detik-detik yang berlaku di Syria. InsyaAllah dari sumber yang boleh dipercayai.. Ia diupdate dari hari ke hari..


Ada juga petition untuk halau duta Syria dari negara kita.. 
Ada kat Harian Metro yang beberapa negara dah pun halau duta Syria dari negara dorang.. Jepun dan banyak lagi.. The latest negara yang halau adalah Turki..

Tapi, Malaysia? Bila lagi??




Jadi, apakah tindakan kita......?
Takut untuk melihat gambar-gambar tersebut?
Takut untuk melihat video anak-anak dan mereka-mereka yang berjihad dan syahid di jalan Allah??


Itu bukan satu alasan yang KUKUH.

Salam 'alaik.


No comments:

Post a Comment

Thanks for the comment guys ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...