Friday, February 3, 2012

Things I don't Like On Blogger #2


Right click tuk bookmark blog orang, keluar pop up alert.

huh?
Pas tekan ok, cuba right click sekali lagi.. Keluar alert ni jugak, but with a checkbox
Check, tekan ok, no pop up anymore. Now can right click happily.

So boys and girls, ikhwah akhawat, what's the point having this in your blog if it CAN'T work?
To annoy your readers?
Hmm?
 

p/s: blog baru-baru je yang ade benda ni..

Ok. Maybe mereka tak tahu kot. 
Nak bagitau jugak kat sini, yang widget jenis ni tak menjadi. Readers masih boleh copy isi entry awak. Jadi, tak perlu pakai pun tak apa. Cari tutorial lain, yang betul-betul tak boleh right click langsung.
Thanks. =)


4 comments:

  1. Fungsi right klik disable adalah untuk mengelakkan "copy" daripada pendatang. Tapi, gunakanlah bahasa baik daripada menyakitkan hati pembacakan. Itu sahaja.

    Anyway, saya menghargai komen2 anda di blog kerana anda sememangnya pembaca dan saya telah meletakkan kamu dalam list Blogosphere. Terima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, sy tau right click disable tu, utk elakkan org lain drpd copy.. tp, tak jadi pun. still boleh copy.

      hmm, mungkin mereka tak tau kot yg fungsi widget tu tak menjadi.. sy rasa nanti sy nak cuba bagitau bloggers yang pakai widget tu..

      Delete
  2. kan fungsi nya tuk elak org copy posting awak...gitu ka??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. itulah fungsinya. tapi tak jadi... kita still boleh copy. ada certain tutorial je yang menjadi. tapi, bagi widget yang ni, tak jadi. readers still boleh copy..

      Delete

Thanks for the comment guys ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...