Friday, January 13, 2012

Perhatian kepada Bloggers yang Tak Tahu Lagi


Assalamualaikum.
 
Alhamdulillah, Allah beri saya peluang untuk tertengok Blogger Buzz beberapa hari yang lalu.

Klik link ni. Threaded commenting.


Yeay. An awesome news for all the bloggers!

Blogger Buzz

Nak dipendekkan cerita, Blogger sekarang dah membuat beberapa improvement, salah satunya, sudut komen yang berantai nilah. Kita boleh reply komen orang yang komen kat blog kita.

Jadi, sekarang ni, senang lah kita nak balas komen orang tu. Barulah orang tu tahu yang kita sebenarnya, komen kat komen dia (erk, berbelit)

 What do you have to do to enable this on your blog? Nothing!


Awak semua kena baca sampai habis kat Blogger Buzz tu, kalau korang tengok, tempat komen korang belum ada threaded commenting.

Takut setting korang lain dari yang dia mahukan. Yang pop up pop up, xleh.

Nak ubah setting sangatlah mudah. Baca saja arahan dia.

Ok, insyaAllah semoga bermanfaat dan sebarkan pada bloggers yang lain.

p/s : macam kasar je bunyi tajuk post tu kan. aha. padahal tak pun. tak tahu camna nak bagi lembut sikit. kalau korang baca nada yang kasar, kasar la bunyi nya. sebab macam dah panjang sangat title tu~

No comments:

Post a Comment

Thanks for the comment guys ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...