Saturday, September 4, 2010

The Unforgettable Bad Day!

gambar hanya hiasan


Assalamualaikum...
Dengar ye saya nak cerita..

Pagi tu, cuaca baik2 aje. Barang2 nak bawa balik KMS dah ready dah.. 3 hari dok rumah sebab Jumaat ritu cuti Nuzul Quran. Ummi kata nak pi tengok Shidah sekali kat KISAS, so, bergeraklah awal dari rumah, dalam kol 12 tengahari gitu.. Tapi, on the way tu, singgahlah sat Giant, pi beli barang2 keperluan nak bawak balik kolej. Kurma, test pad,pemadam n macam2 lagi..
Ummi ngan saye je yang rushing2 beli barang, adik2 dok dalam kereta. Kalau bawak sekali gi shopping, buat lambat je..
Pastu,tengok2 dah pukul 1 petang. Alhamdulillah, barang dah selesai dibeli. Bergeraklah kami sekeluarga.. Ayyit n Uci kat belakang.. Ayyit asyik2 kacau Uci, geletek2 die.. Hahaha..lawak je..


Kesian Uci, asyik gelak,smpai xtahan dah..

tengok,rambut dah kusut dah...


Tengah riang2 bergembira dalam kereta, sampai lampu traffic merah, berhentilah kereta.. Ble hijau, nak start balik, haa sudah.. Tak start2.. Lama abah try start kereta,tapi tak leh dah.. masa tu, dah kat Klang, nak ke Banting.. Masa tu dah pukul 3.30 petang.. "Alamak,sempat ke sampai Banting sebelum kul 7 malam ni?"
Abah tetap cube start enjin,tapi tak boleh2 jugak. "Ah sudah.." kata Abah. Bila dengar abah kata camtu, sahlah kereta rosak.. Abah suroh keluar. Abah suroh yong bawak adik2 berteduh kat tepi jalan, kena lintaslah. Ummi n ijah stay kat luar kereta, suruh kereta2 kat belakang terus je belah depan, sbb tadi masa dalam kereta, diorang hon2 kitorang yang dalam kematian enjin.. apela..
Then, berpanas lah ijah n ummi. Yong nak ganti, tapi dorang kata yong pakai baju hitam, nanti panas...So, nak dijadikan cerita, dekat 2 jam kitorang tunggu bantuan. Saya dah gabra dah tak dapat balik KMS ontime. Then, alhamdulillah bantuan sampai. Tapi, kitorang kena tarik la.. heheh.. malu je duduk dalam kereta. mesti dorang pandang2..


Then sampaila kat bengkel. Rupa2nya, abah kol kawan abah. Adik kawan abah ada bengkel kereta dekat2 situ. So, malam tu, kami pun stay lah kat situ. Bukak puasa kat situ, solat kat situ, tengok tv bersantai ber'relax2' pun kat situ dengan selambanya..
memandang nama bengkel


so, alhamdulillah, lbeh kurang kol 11 malam siap jugak kereta dibetulkan. So, hantar saya subuh esoknya lah..


suasana di subuh hari

nasib baik kelas start pukul 9 pagi. eheh.. sampai KMS kol 8.10 pagi.. penat sikit la..

tapi, ALHAMDULILLAH.. pasti ada hikmah tersembunyi~

3 comments:

Thanks for the comment guys ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...