Monday, March 1, 2010

Ujian Komputer

Yeh,setelah tiga minggu study lengah2, akhirnye buat jugak ujian komputer uh. Pilih hari sabtu, tempah hari rabu lepas.

Ujian tu, buat kat Danau Kota. Sampai danau kota, tak tau tempat ujian tu kat ne. Kol la SKEM. Tanye2, tak jumpa gak tempat. Akak tu rasanya dah naik angin dah. Hihi.. Last2, alhamdulillah, jumpa gak.

So, naik la tingkat satu. Tengok dalam satu bilik tu, ramai orang. Ni ke biliknye? Tengok ada sorang dua pegang buku KPP, sah le..

Masuk2,terus gi daftar. Sign nama kat kertas tempahan, bagi ic and dapat no giliran. Mak aih, no 70.. Tengok kat no giliran kat atas tu(macam kat bank), still no 18. haha.. tunggu la.. masa tu pukul 10.00 pagi. Datang lambat sikit sebab hantar ayyit iyah main badminton.

Dudukla kat satu tempat kosong ni, tapi panas skit sebab sebelah tingkap. Takpelah, asalkan duduk. Tengok orang lain baca buku tu, saya pun bukak2 la.. tengok soalan2 dia buat kali terakhir.

tak ada keje

Ada la jugak yang duduk sebelah saya, tapi lepastu lari cari tempat lain, yang sejuk sikit. Hahah.. Apalah diorang.. Saya memang duduk je situ sampai ke akhirnya, manalah tau dapat memanaskan tangan yang 'sejuk'.. hihih..


Sambil duduk tu, tengoklah orang-orang yang baru sampai. kesian, nombor diorang dah beratus-ratus.. tengah tengok mereka2 tu, tiba-tiba muncullah seorang lelaki ni.

"Ohh.. mix lah.. "

tulah pandangan saya. kalau perempuan kat tv yang gedik2 tu.. agak2 dorang cakap camni kot.."God, damn hot guy! " haha..

Muka dia macam omputih. Rambut perang-perang. Tak taulah kot2 foreigner betul.. tiba-tiba teringat kat Frederick. Lebih kurang lah muka, mana tau budak laki tu pun German ke...

Frederick Weil

tapi budak tu muka hensem sikit la dari Frederick.. hahah..

tunggu2.. sampai giliran amik gambar. ade ke suruh bukak spek.. maybe taknak flash kot.. gambar ni untuk ape ntah...

Tunggu lagi, mata dah nak berat dah ni.. hahah.. tengok-tengok dah pukul 12 tengahari.. wah 2 jam tunggu, baru tengok no 70 kuar. ambil sehelai kertas ni dengan ic. dan masuk dengan berdebar-debarnya. Hahah..

Dapat pc nombor 6. duduk situ. buatlah. nasib baik tak gelabah, ok je. dah habis tu, tengok markah. alhamdulillah, 47/50. okeylah tu, janji lulus. Memang bersyukur yang teramat. Keluar bilik tu, ambil keputusan ujian. Eh, 12 minit je rupanya saya amik ujian tu? Awat cepat sangat? Ntahlah, gabra kot, sebab tu buat laju2. Nasib baik lulus,fuhh..

Ujian komputer. sebelah pintu kuning. naik tingkat 1

Pastu balik, abah ambil. Camtulah ceritanya... Ingat esok nak terus pergi bengkel 6 jam.. tapi..

4 comments:

  1. wah apa first first ambil lesen macam mana ? mesti mcm gabra kan ? hehe . saya tak ambik lagi lesen. Cuak lah pulak esok nak ambil

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah memang cuak hehe
      so, macammana? baru sedar dah 3 hari since awak komen kat sini ^^
      lulus?

      Delete
  2. dekat area mana eh nak buat ujian undang2 ni.. nak gerak pergi sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Danau Kota. Boleh minta tolong syarikat memandu hantarkan kalau takda kenderaan..

      Delete

Thanks for the comment guys ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...