Tuesday, June 16, 2009

Harvard Hotel



Cuti raya cina baru2 ni, kitorg satu family balik kampung, kat tanjung piandang, parit buntar, perak. pastu, abah nk survey pulak resort dekat Kedah, jadi kitorg pun pergilah Kedah. siap pack brg sbb nk tido kat resort tu satu malam. nk survey resort tu utk projek abah yg akan dtg. Yey! inilah pertama kali kami adik-beradik menjejakkan kaki kat Kedah. Tempat yg abah pilih is, Sungai Petani. berapa jam ye perjalanan, lupa pulak.


nama resort tu, Harvard Suasana Resort. mula2 masuk, nampak cam xberpenghuni.. pokok2 byk yg dah kering, pulak tu, xde lgsung la org tgh jln2 ke... hihi.. nampak cam berhantu je. kitorg pun msuk la tmpat utama die.. pastu, ternmpakla satu group ni mata2 sepet2 belaka. nmpak mcm org korea. rupa2nye mmg betol org korea. abah pun jumpe la ngan manager resort tu, ckp2. manager tu kate, mmg koreans tu dtg situ, nk traning golf, sbb kt korea skrg winter.. ijah pulak xabis2 bising, terlebih excited tgk org korea.. ape la..



kitorang pun lepas tu masukla bilik die.. woaa! agak best! diorg bagi bilik yg mmg khas utk family.. best la jugak.. budak2 tu pulak, msuk2 je bilik, terus lompat2 atas katil.. ceh! mcm xpenah jumpe.. esoknye pulak, budak tiga org tu, nak mandi kat kolam.. adui, nk menjg depa, buka main susah.. naseb baik xde org sbb pg lagi.. bile dh tghhari, kami 8 org pun balik perak. ingat nk tolong tok perak buat bubur asyura, tp tertido pulak, penat sg..hihih.. bangun2 je bubur dah siap.. tinggal nk makan je.. hee..

No comments:

Post a Comment

Thanks for the comment guys ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...